https://www.andersgroeien.nl/over/sander

    Over Sander_

    Van huis uit heb ik geleerd dat iedereen gelijke kansen verdiend; ongeacht wie je bent, wat je doet of waar je vandaan komt. Daardoor leer ik vaak mensen kennen voorbij eerste indrukken en beelden. Als professional vind ik het belangrijk om mijn ogen en mijn hart open te houden. Dat is elke dag weer een bewuste keuze. 

    Wat ik harder heb moeten leren, is om anderen ook mij te laten zien. Zeker als het spannend wordt. Om stevig, raakbaar en toegankelijk tegelijk te zijn. In mijn werk is dat essentieel. Contact is immers tweerichtingsverkeer. Alleen dan zijn we allemaal vol aanwezig. Van daaruit geven we samen effectief richting aan ons gezamenlijke proces. 

    Van ingenieur naar verbinder_

    Tussen 1997 en 2017 heb ik gewerkt vanuit de ingenieurs- en advieswereld. Als adviseur van diverse overheden op het snijvlak van ruimtelijke ordening, mobiliteit en leefomgeving; in uiteenlopende rollen, in binnen- en buitenland. Dat heeft me veel geleerd over hoe maatschappelijke verandering werkt en wat nodig is om goed samen te werken met betrokkenen. In negen van de tien projecten is het meestal eerst de brede sociale omgeving die gezien, doorgrond en gehoord wil worden. Dat levert vaak ook belangrijke inhoudelijke inspiratie op. De inhoud, hoe ingewikkeld ook, volgt doorgaans vanzelf. 
     
    Vanaf 2018 ben ik zelfstandig gaan werken. Ik zag dat meer onafhankelijkheid mijn effectiviteit als procesondersteuner ten goede kwam. Daarnaast werd vader en wilde meer flexibiliteit en balans.
     

    Wij mensen zijn sociale dieren zijn, ‘gewired’ voor contact. Dat kunnen we veel beter benutten.


     

      Sander van der Eijk, Sander, Danser, Anders

      In het kort_

      • Sander, Danser, Anders
      • Gaat voor authentiek contact.
      • Wil duurzame en sociale ontwikkeling versnellen.
      • Participatie-professional, coach, omgevingsmanager, communitymanager, spaceholder
      Wat mij inspireert: van efficiency naar liefde en aandacht
      De Britse filosoof Timothy Morton schrijft over ‘being ecological’. Hij zegt dat we niet schuldig zijn aan het klimaatprobleem. Maar: nu we begrijpen hoe global warming werkt, zijn we daar wel verantwoordelijk voor. Een belangrijk onderscheid tussen ‘guilt’ versus ‘ability to respond’. Ook herinnert Morton ons eraan dat we onderdeel van de natuur: “Om dichter bij de ijsbeer of bij een bacterie te komen, moet je de ijsbeer of bacterie zien als verbonden met jou. Om dat te kunnen, moet jij je eerst verbonden voelen met wezens die dichter bij je staan. Dat zijn voor meeste van ons: andere mensen. Het klimaat redden? Verzet je tegen racisme en misogynie. Probeer niet nog sneller of slimmer problemen op te lossen, maar ga terug naar de basis: van efficiency naar liefde en aandacht.

      Contact_

      Je kunt hieronder contact met me opnemen.
      Kennen we elkaar al en wil je in contact blijven? Link dan hier.

      Neem contact op met Sander