https://www.andersgroeien.nl/over/sander

  Over Sander_

  Van huis uit heb ik geleerd dat iedereen een kans verdiend; ongeacht wie je bent, wat je doet of waar je vandaan komt. Daardoor heb ik veel mensen leren kennen voorbij eerste indrukken en beelden; misschien wel de grootste rijkdom in mijn leven. We plakken zoveel beelden en verhalen op elkaar. We maken onszelf zo onvoorstelbaar veel wijs; vooral als het gaat om wat anderen denken, voelen en vinden. Zonder alle contacten voorbij beelden en eerste indrukken, zou ik nooit zo goed geleerd hebben om beelden te doorzien en verhalen los te laten. Ik maak graag met open ogen en een open hart contact.

  Wij mensen zijn sociale dieren zijn, ‘gewired’ voor contact. Dat kunnen we veel beter benutten. Contact is een belangrijke poort naar succesvol samenwerken.

  Dat vraagt om natuurlijk contact; voorbij ego’s, rollen, culturen, beeldvorming en verhalen. Daar ontstaat dieper begrip en een wezenlijke verbinding. Toen ik de die manieren van luisteren, samenwerken en samenleven dieper begon te begrijpen, ben ik gestart met Anders Groeien. 
   

   Sander van der Eijk, Sander, Danser, Anders

   In een paar bullets_

   • Sander, Danser, Anders
   • Gaat voor authentiek contact
   • Waar contact gevoeld wordt, is het leven(dig).
   • Wil menselijk bewustzijn en duurzame ontwikkeling versnellen.
   • Trefwoorden: participatie, organisatie, samenwerking, spaceholder, oprecht, mogelijk maken.
   • Opent in 2023 of eerder een herberg, om bewust te ontmoeten en samen verder te komen.
   Wat mij inspireert: van efficiency naar liefde en aandacht
   De Britse filosoof Timothy Morton schrijft over ‘being ecological’. Hij zegt dat we niet schuldig zijn aan het klimaatprobleem. Maar: nu we begrijpen hoe global warming werkt, zijn we daar wel verantwoordelijk voor. Een belangrijk onderscheid tussen ‘guilt’ versus ‘ability to respond’. Ook herinnert Morton ons eraan dat we onderdeel van de natuur: “Om dichter bij de ijsbeer of bij een bacterie te komen, moet je de ijsbeer of bacterie zien als verbonden met jou. Om dat te kunnen, moet jij je eerst verbonden voelen met wezens die dichter bij je staan. Dat zijn voor meeste van ons: andere mensen. Het klimaat redden? Verzet je tegen racisme en misogynie. Probeer niet nog sneller of slimmer problemen op te lossen, maar ga terug naar de basis: van efficiency naar liefde en aandacht.

   Contact_

   Je kunt hieronder contact met me opnemen.
   Kennen we elkaar al en wil je in contact blijven? Dan kun je hier linken.

   Neem contact op met Sander