https://www.andersgroeien.nl/over/over-sander

  Over Sander

  Sander_

  Sander van der Eijk, Sander, Danser, Anders

  Ik ben Sander van der Eijk. Veertiger, vader, verbinder en veranderaar. Anders Groeien is vanuit mijn persoonlijke ontwikkeling ontstaan. Ik heb lang gewerkt vanuit een rol als consultant, die niet hélemaal de mijne was. Adviserend, inhoudelijk en aangepaster en afstandelijker dan klopt voor mij. Zoals ik ook in mijn persoonlijke leven lang de neiging had om anderen belangrijker te maken dan mijzelf. Daar ben ik doorheen gegroeid. Anderen mogen mij nu zien zoals ik ben. Dat was aanvankelijk een hobbel om te nemen, maar de 'winst' voor mij is dat ik nu beter gezien en veel scherper gespiegeld wordt. Waardoor ik mijzelf weer beter en sneller kan ontwikkelen. Een groot deel van mijn leven -eerst onbewust en later bewust- verzamel ik ándere anderen om mij heen. Mensen met uitgesproken eigen ideeën die niet persé hetzelfde leven als ik doe. Veel verschillende mensen om mij heen maken dat ik telkens weer bewust gemaakt wordt van wat mij anders of bijzonder maakt. En hetzelfde geldt voor die ander. Ons natuurlijke zelf zijn heeft een enorme positieve impact op relaties met de anderen om ons heen en hoe wij met hen samen leven en samen werken. Echt zijn in contact is heel veel voller en leuker en het zorgt er bovendien voor dat we groeien aan elkaar. Dat ben ik meer en meer toe gaan laten in mijn werk.

  Door te zien wat anderen bijzonder maakt, zie ik ook wat mij bijzonder maakt.

  Danser_

  Nu ben ik geen consultant meer. Ik heb mijn sociale waarde en werkplezier ontdekt door middenin contactprocessen te gaan staan. Ik wil niet meer op afstand blijven, alles wat er toe doet gebeurt in contact. Met alles wat ik nu weet en hebt ontdekt, wil ik in persoonlijk en direct contact staan. Dansen met de anderen in het proces. Ik ben open en sta open. Wat mij drijft is authentiek contact: die mooie of heftige dans waarin van alles kan gebeuren. Echt en eerlijk met elkaar omgaan. Zo organiseer en begeleid ik persoonlijke groei, participatie en organisatieontwikkeling.

  Anders_

  Veel ervaring heb ik opgedaan in het werkveld van mobiliteit en ruimtelijke ordening. Daar speel(de) ik een verbindende rol tussen overheden, organisaties, belangenvertegenwoordigers, bewoners en gebruikers. In mijn dertigerjaren zette mijn persoonlijke groei en verandering door en startte ik met coaching en intervisiebegeleiding. Aanvankelijk was coaching ook voor mijzelf een weg om te groeien: van redder en zorgdrager naar supporter en verbinder. En ik leerde altijd mee met mijn coachees. Nu is coaching een manier om mijzelf totaal in contact te breng, ter ondersteuning van een ander. In elke ontmoeting met die ander staat voor mij de waarde van contact centraal. Die waarde wil ik steeds weer benutten voor persoonlijke groei. Anders? Voor mij niet meer, maar voor veel anderen nog wel.

  In het kort _
  • Ik word gedreven door de waarde van authentiek en persoonlijke contact voor persoonlijke groei en maatschappelijke ontwikkeling.
  • Mijn werk is gericht op het begeleiden van contactprocessen; van project tot bestuur. Door die contactprocessen halen we het beste uit onszelf, onze relaties, projecten en organisaties.
  • Je kunt mij bereiken voor persoonlijke coaching en teamcoaching, participatie, gespreksbegeleiding en organisatieverandering en -ontwikkeling.
  • In 2023 open ik een herberg, waar andere anderen elkaar open ontmoeten en bewust en op een natuurlijke manier groeien aan elkaar.

  Contact_

  Kennen we elkaar en wil je met me in contact blijven? Link hier.
  Vind je het tijd voor een ontmoeting of heb je een vraag? Neem dan contact met me op.

   

  Neem contact op met Sander