https://www.andersgroeien.nl/over/anders-groeien

  Over Anders Groeien_

  Wanneer heb je voor het laatst met je ogen dicht naar wind geluisterd? Gewoon even relaxed met jezelf? Zo kunnen we ook zijn met anderen. Zeker ook in ons werk. Natuurlijk met elkaar omgaan. Dan ontspant veel. Het vraagt meer dan functioneel of professioneel contact. Laten we dat stuk van onszelf toe wat niet bedacht is? Het natuurlijke contact dat volgt, is in mijn ervaring bijna altijd het begin van iets nieuws. Van andere mogelijkheden en van nieuwe ervaringen.

  Daarom is Anders Groeien begonnen. Vanuit authenticiteit en groei als levensthema’s. Welke groei willen we doormaken? Als individu, als groep of organisatie, als samenleving? Hoe komen we verder met onszelf en al die anderen? Met het klimaat en de aarde? De groeiende ongelijkheid? Verstedelijking, migratie, energie, mobiliteit. Schoon drinkwater, schone lucht, gezonde voeding, gezondheidszorg. We hebben nogal wat aan te gaan met elkaar, en dat vraagt in de meeste gevallen werkelijk iets anders van ons. Hoe krijgen we dat voor elkaar?

  Mensen zijn sociale dieren_

  Als sociale dieren ontwikkelen we ons vooral door wezenlijk contact met anderen. Daar is onze natuur, daar zijn wij voor ‘gewired’. Competitie en ongedeelde belangen brengen ons nu te weinig. Als human society willen we gaan functioneren als ecosysteem. ‘Niet langer als egosysteem’, zegt Otto Scharmer.  Om dat mogelijk te maken willen we elkaar op een meer wezenlijk niveau kennen en ontmoeten. Verder kijken dan de beelden en verhalen die we over elkaar hebben. Dat vraagt dat we een tandje bij zetten als het gaat om ons bewustzijn. En het vraagt moed. Kwetsbaar durven zijn. Jezelf laten zien aan de ander. Durven niet te weten, te voelen, support of hulp te vragen. Vanuit wezenlijk contact komen we verder. En laat dat nu ook nog eens heel veel leuker en interessanter zijn.

  Onze natuur is open, nieuwsgierig, willend en sociaal_

  Anders Groeien organiseert en faciliteert contact. Divers contact en echte ontmoetingen. Door dicht bij onze sociale natuur te blijven. Via eenvoudige werkvormen en oefeningen, door begeleiding en coaching. Dat gaat ook om doorzien en ervaren wat contact met ons doet. Wanneer zijn we geneigd contact te vermijden? Waar het spannend wordt, willen we juist contact aangaan. Daar gebeurt het. Daar komen we in contact met bedekte of weggestopte kanten van onszelf, of van de ander. Daar kan het ogenschijnlijk wonderlijk verlopen.

  We willen groeien en ontwikkelen_

  Dat hoort ook bij onze natuur. Wel hebben we vaak de neiging om naar veiligheid en beschutting te zoeken. Vaak zoeken we vergelijkbare anderen op met wie we ons gemakkelijk identificeren. Zo ontstaan subculturen die allemaal op een andere manier aangepast zijn en zichzelf versterken. En dat is jammer, want juist ándere anderen kunnen ons op nieuwe manieren spiegelen. Zoals we door spontane contacten op reis ontdekken waar we uniek in zijn en waarin niet. Vaak komen dan verrassende kwaliteiten van onszelf naar boven; die door omgeving, cultuur of gewoontepatronen weggestopt of bedekt zijn gebleven.

  Missie_

  Anders Groeien staat voor bewust contact maken en betrokken samenwerken. De tijdsgeest vraagt dat meer dan ooit. Complexe veranderingen maken we samen. Anders Groeien organiseert en ondersteunt open ontmoeten en groeien aan elkaar. Anders Groeien stimuleert en faciliteert bewust contact; met onszelf en anderen, in de groepen, teams, organisaties en de samenleving waar wij onderdeel van zijn en in participeren.

  Contact_

  Wil je meer weten of heb je behoefte aan persoonlijk contact? Neem hieronder contact op met Sander.
   

  Ik wil contact