https://www.andersgroeien.nl/over/anders-groeien

  Over Anders Groeien_

  Welke groei willen we doormaken? Als individu, als groep of organisatie en alssamenleving? Hoe komen we werkelijk verder met onszelf en de anderen om ons heen?

  Mensen zijn sociale dieren_

  Sociale dieren ontwikkelen zich vooral door contact met anderen. Dat is hoe wij ‘gewired’ zijn. Op elke schaal gaat het erom te functioneren als ecosysteem en niet langer als egosysteem. Dan gaat het erom dat we elkaar op een wezenlijk niveau kennen en ontmoeten. Verder kijken dan de beelden en verhalen over elkaar. Dat vergt enige moed. Durven we ons te laten zien aan een ander. Durven we kwetsbaar te zijn? Niet weten, gevoelens toelaten, om hulp vragen, samenwerken. Vanuit wezenlijk contact komen we verder. En laat dat ook nog heel veel leuker en interessanter zijn.

  Uit onze sociale bubbels_

  Als mensen zijn we snel geneigd gelijkgestemden op te zoeken. Anderen met wie we ons gemakkelijk identificeren en bij wie het relatief veilig is. Zo ontstaan subculturen en sociale bubbels; die allemaal op hun eigen manier aangepast zijn aan de realiteit. Terwijl juist ándere anderen ons op nieuwe manieren kunnen raken of spiegelen. Open en nieuwsgierig contact buiten onze bubbels brengt ons vaak nog dichterbij wie we zijn. Niet zelden komen juist dan verrassende kwaliteiten of inzichten op, die gewoonlijk door omgeving, cultuur en patronen bedekt blijven.

  Missie_

  Anders Groeien organiseert en faciliteert divers contact en echte ontmoetingen. In de context van een wereld in ontwikkeling, gericht op reële vraagstukken en problematieken in de samenleving en in organisaties. Anders Groeien staat voor bewust contact en betrokken samenwerken. De tijdsgeest vraagt dat meer dan ooit. Complexe veranderingen maken we samen. Door onszelf echt in contact te brengen met de anderen om ons heen. 

  Contact_

  Wil je meer weten? Neem hieronder contact op.
   

  Ik wil contact