https://www.andersgroeien.nl/organisatieontwikkeling/contact-in-organisaties

  Organisatieontwikkeling

  Organisatieontwikkeling_

  De sterkste en meest eigentijdse organisaties met de grootste overlevingskansen, halen het beste uit zichzelf door continu te blijven groeien vanuit eigen wortels. Door het aanwezige potentieel in de organisatie te zien, te koesteren en te laten groeien. En door open te staan voor anderen van buiten de organisatie. In de meer klassieke organisaties lijkt dat soms tegenstrijdig, maar dat is het zeker niet. Organisaties halen het beste uit elkaar door op een natuurlijke manier te groeien aan elkaar. Als de sociale dieren die we zijn, in contact met de ander.

  Wat eigentijdse organisaties delen_

  Alle eigentijdse organisaties hebben één overeenkomst: Hoe ze werkelijk functioneren kun je niet meer uittekenen op een vel papier. Organisatiestructuren en -rollen bepalen steeds minder het succes. De plek in de structuur bepaalt steeds minder jouw status of waarde voor de organisatie. Waarde wordt vooral gecreëerd door het beste uit onszelf, een ander of het hele sociale veld te halen.

  Waarom het toch niet zomaar lukt_

  Hoe graag we soms ook willen, soms zit structuur en ervaring in de weg. Dan zitten onze ego’s (‘kleine kinderen in grote mensen’) in de weg. Dan projecteren we oude of onjuiste verhalen en zien we elkaar niet zoals we zijn. En daarmee zien en benutten we heel veel potentieel en talent niet. Structuur kan helpend zijn en ervaring rijk, maar hoe sneller we geacht worden ons te ontwikkelen en te veranderen, hoe vaker structuur en ervaring ons vooral helpen om dat te zien of te bedenken wat ons alleen nog maar in het verleden dient.

  “Sequoia groeien zowel vanuit hun eigen wortels als door hun wortels in die van andere Sequoia te haken. Zij groeien letterlijk aan elkaar. Elke boom wortelt hooguit twee meter diep; amper genoeg om hun enorme omvang te dragen. Doordat zij aan elkaar groeien, is hun draagvermogen ongeëvenaard.”

  Groeien aan elkaar en aan diversiteit_

  Anders Groeien organiseert en begeleidt contactprocessen waarin anderen elkaar ontmoeten. Binnen de organisatie of daarbuiten. Over de grenzen van cultuur, achtergrond, ego en professionele ervaring. Met als doel eigen en ander talent en waarde te zien. En om die waarden en talenten op een natuurlijke sociale omgeving te bieden. We hebben allemaal zoveel meer talent dan we laten zien of dan we zelf in de gaten hebben. Door open, nieuwsgierig, willend en sociaal te ontmoeten -dwars door de organisatie heen- groeien we echt aan en met elkaar.

  Open Floor_

  Bijvoorbeeld in Open Floor meetings, waarin via toegankelijke werkvormen contact verdiept wordt tussen allerlei bloedgroepen in organisaties en ruimte wordt gemaakt voor diversiteit en vrijheid in dat contact.

  Groeiateliers_

  Of in groeiateliers: co-creatie trainingen waar iedereen zichzelf meeneemt en zowel leermeester als leerling is. Om talent en waarde te laten ontkiemen in het onderlinge contact en om die manier van contact mee te nemen in het dagelijks werk.

  (Team)coaching_

  Of door coaching en teamcoaching, waarbij de aandacht primair is op groeien in contact met de anderen om je heen. Hoe kan contact een natuurlijke katalysator zijn in de organisatie? En hoe kun je persoonlijke groei met succes manifesteren in jouw werk en samenwerkingsrelaties?

  Resultaat_

  Jouw organisatie verder ontwikkelen met Anders Groeien zorgt voor betere uitwisseling van kennis en inzichten en waarden. Door meer contactveiligheid. Door meer ontspanning in contact. En aangemoedigd door meer onderlinge nieuwsgierigheid. Ook wordt talent daardoor sneller zichtbaar en kan zich vrijer ontplooien. En vergeet niet het uitwisselen van waardering. Elkaar hardop durven waarderen en bevestigen maakt dat velen van ons meteen veel minder last hebben van onze eigen kleine kinderen in grote mensen. Dat biedt veel ruimte voor persoonlijke groei en duurzame waardeontwikkeling als eigentijdse organisatie.

  Lees hier meer over Sander en de filosofie acher Anders Groeien.

  Contact_

  Is jouw organisatie aan iets anders toe? Of wil je contact beter benutten en belangrijker maken? Ontdek in een eerste vrijblijvende ontmoeting welke waardevolle inzichten ontstaan in ons contact. Neem hieronder contact op met Anders Groeien.
   

  Contact opnemen